POST

.


Dek kerana kerap di luar negara GLAM mahu merakam wajah Datin Ezurin untuk depan tertunda. Aku tengok sebijik2 feri sini guna sampai 4 enjin, ada yg 5 enjin, laju mana la dia pi, aku dok naik bot laju bomba yg guna INCH enjin pun laju tak sangga, ni sampai 5 enjin, klu yg lubang idung luas tu alamat rabak la bila sampai kat Koh Lipe dari sini hahahaha...senang sikit kan nak korek idung guna penyodok. Selain itu di terminal ni jugak deretan kedai2 souvenir Bara dan jugak Koh Lipe harga langkawi koh lipe yg bagi aku murah dan jangan segan2 utk tawar menawar walaupun bercakap ayam dan itik, hanya kalkulator sahaja. Adang is ked by Klu depan terminal tugu ikan layaran sebab kat syurga bagi kaki2 pancing ke pulau2 terutamanya. Memandangkan Pulau Koh telah digazetkan sebagai jadi kat sini juga pejabat taman Negara pulau tersebut.

Nasihat aku kalau nak masuk ke Thailand isi siap white card Appearance john travel john borang kemasukan kenderaan sendiri ke Thailand di kedai2 yg ada jual insuran ke Thailand spt kedai2 di pekan Changlun, sebab apa, aku terkandas dok berebut nak ambik kad dan borang ni di kaunter info imigresen Thailand dekat sejam setengah, dengan geng2 konvoi yg ramai pastu ada plak rakyat british yg dok potong Q jadi berejam jugak la nak tunggu.

Nasihat aku kalau nak masuk ke Thailand isi siap white card Arrival john travel serta borang kemasukan kenderaan sendiri ke Thailand di kedai2 yg ada jual insuran ke Thailand spt kedai2 di pekan Changlun, sebab apa, aku terkandas dok berebut nak ambik kad dan borang ni di kaunter information imigresen Thailand dekat sejam setengah, dengan geng2 konvoi yg ramai pastu ada plak rakyat british yg dok potong Q jadi berejam jugak la nak tunggu.